ßßß Cookit - przepis na Mielone w Zupie

Mielone w Zupie

nazwa

Wykonanie

Na 2 dni dla 4 osób ;)
600 g mielonego mięsa ( u mnie z indyka)
2 cebule
2 słusznej wielkości pory
3 łyżki oliwy
1 l wywaru warzywnego ( może być z kostki)
400 ml białego wytrawnego wina
300 g ziołowego serka philadelphia
sól, pieprz
Obraną cebulę oraz dokłanie oczyszczony, umyty por kroimy w krążki. Na rozgrzanej oliwie szklimy por i cebulę, dodajemy mielone mięso i razem przysmażamy.Mieszaninę na patelni doprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 10 min pod przykryciem.
Do garnka wlewamy wywar warzywny i wino, dadajemy mieszankę z patelni. Całość zagotować. Do zupy dodajemy serek ziołowy, mieszamy. Doprawiamy według smaku, podajemy.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/11/mielone-w-zupie.html