ßßß Cookit - przepis na Jogurtowe tartaletki, lekko i smacznie!

Jogurtowe tartaletki, lekko i smacznie!

nazwa

Wykonanie

Na 4 tartaletki
200 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu (gęstego)
25 g suszonej żurawiny
1 łyżka miodu lub syropu klonowego
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru
szczypta posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
4 kromki bezglutenowego pieczywa tostowego
oliwa z oliwek
Kromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka. Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa. Jogurt, miód lub syrop, 20 g żurawiny, cynamon oraz imbir, połączyć w misce i odstawić na 5 minut. W tym czasie posiekać pozostałą żurawinę. Następnie jogurtową masą wypełnić chlebowe spody.
Piec 20 minut w 180°C (z termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną żurawiną i orzechami.
sylwestrową przystawką.
Słodkie i delikatne z kwaśną nutka żurawiny.
Słodkiego zajadania życzę!
Viola
autor przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/12/jogurtowe-tartaletki.html