ßßß
Na 4 tartaletki200 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu (gęstego)25 g suszonej żurawiny1 łyżka miodu lub syropu klonowego1/4 łyżeczki mielonego cynamonu1/4 łyżeczki świeżo startego imbiruszczypta posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)4 kromki bezglutenowego pieczywa tostowegooliwa z oliwekKromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka. Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa. Jogurt, miód lub syrop, 20 g żurawiny, cynamon oraz imbir, połączyć w misce i odstawić na 5 minut. W tym czasie posiekać pozostałą żurawinę. Następnie jogurtową masą wypełnić chlebowe spody.
Piec 20 minut w 180°C (z termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną żurawiną i orzechami.sylwestrową przystawką.
Słodkie i delikatne z kwaśną nutka żurawiny.
Słodkiego zajadania życzę!Violaautor przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.