brokuły ( u mnie 5 różyczek)1 jajkowędzony łosoś ( u mnie 1 duży płat)1 łyżka białego octu winnegoNa dressing1 łyżka sera (orginalna nazwa NATURAL NORMANDY FROMAGE FRAIS)1/4 łyżeczki musztardy Dijon1 łyżka świeżo pokrojonego szczypiorkukolorowy pieprzBrokuły ugotwać na parze, odstawić w ciepłe miejsce. W rondlu zagotować wodę, dodać ocet, zmniejszyć temp. na najmniejszą. Delikatnie wbić jajko, gotować ok 3 minut aż białko ładnie się zetnie. W tym czasie połączyć ze sobą składniki na dressing. Jajko wyjąć na talerz przy pomocy łyżki cedzakowej, obok wyłożyć sos, ozdobić brokułami oraz łososiem, calość przyprawić kolorowym pieprzem.I na co czekacie??Szybciutko do stołu i zajadać śniadanie puki ciepłe! ;)