Wykonanie

175 g
jogurtu greckiego 0%tłuszczu4
jajka2 łyżki Truvii + 1 łyżeczka lub innej substancji słodzącej1 łyżeczka ekstraktu z
migdałów360 g
czekoladowego serka philadelphia200g
serka philadelphia extra light70 g
kaszy mannyMiska 1Do miski przełożyć połowę
jogurtu i miksować przez 3 minuty. Domieszać 2
żółtka, 2 łyżki truvii, ekstrakt z
migdałów i 200 g
serka philadelphia extra light, miksować przez 5 minut. Dodać 35 g
kaszy oraz ubite na sztywno
białka z 2 jaj. Wymieszać.Miska 2Do miski przełożyć pozostały
jogurt i miksować przez 3 minuty. Domieszać 2
żółtka, 1 łyżeczkę truvii i 200 g czekoladoweko
serka philadelphia , miksować przez 5 minut. Dodać pozostałą
kaszę oraz ubite na sztywno
białka z 2 jaj. Wymieszać.Przełożyć obie masy naprzemiennie do formy silikonowej (lub do formy natłuszczonej i wysypanej
otrębami) np 2 łyżki jasnej, 2 łyżki ciemnej lub 1 na 1, wedle uznania.


Piec 60 minut w 180°C (termoobieg 160°C ). Odstawić do ostygnięcia. Następnie w rondelku rozpuścić pozostały
czekoladowy serek philadelphia, rozprowadzić na górze sernika, ozdobić cukrowymi
płatkami.

Puszysty i delikatny!
Czekoladowy z
migdałowym posmakiem.

Doskonały!!!Zdrowego, sernikowego życzę ;)Violaautor przepisu

You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.