Wykonanie
ok 65 g ciasta, tyle mi zostało ponieważ troszku podjadłam:)210 g gęstego
jogurtu greckiego60 g
syropu klonowego1 duże
jajko50 g zmielonych
migdałów12 dużych
truskawek3-4 kostki
mlecznej czekoladypuder z truvii lub
cukier puderWszystkie składniki (prócz
czekolady) wrzucamy do malaksera, miksujemy. Następnie masę przekładamy do forem, a w sam środek każdej z nich wciskamy po jednej
truskawce bez szypułki.
Na zdjęciu pokazałam z szypułką, by
truskawki były bardziej widoczne.Piec 20 minut w 200°C (termoobieg 180°C ), wyłączyć piekarnik i zostawić słodziaki w piekarniku na 5 minut. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
Przed podaniem posypać pudrem z truvvi, a w powstały otwór włożyć świeżą
truskawkę z szypułką, zamoczoną w rozpuszczonej
czekoladzie.
Smacznego życzy!Violaautorka przepisu