Składniki4 porcje400 g jogurtu greckiego400 g (1 puszka) mleka kokosowego5 łyżek cukru pudru4 łyżki syropu klonowego100 g czekoladyPrzygotowanieJogurt grecki wymieszać z mlekiem kokosowym, cukrem i syropem klonowym na gładką masę (może być mikser na małych obrotach, łyżka lub rózga). Na koniec dodać posiekaną czekoladę.Włożyć do odpowiednio długo schłodzonej (minimum ok. 24 godz.) sorbetiery i miksować ok. 10 minut aż masa się zmrozi. Misę z masą wstawić do zamrażarki na jeszcze 1 godzinę, lody są już gotowe i można je podawać.Jeśli nie mamy maszyny, musimy lody zamrażać w zamrażarce przez ok. 5 godzin, co pół godziny dokładnie masę mieszamy (dzięki temu nie tworzą się kryształki lodów a masa lodowa jest aksamitna). Na koniec dodać do masy posiekaną gorzką czekoladę.