ßßß Cookit - przepis na Panna Cotta migdałowa w sosie kawowym

Panna Cotta migdałowa w sosie kawowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
200 g jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka żelatyny
6 łyżek ciepłej wody
3 krople aromatu migdałowego do ciasta
4 tabletki słodzika
2 łyżki gorącego mleka 0%
migdały obrane
płatki migdałowe
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy z 2 tabletkami słodzika i odstawiamy do schłodzenia. W międzyczasie dodajemy do jogurtu aromat migdałowy i żelatynę, a także zmiksowane kawałki migdałów. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki żeby stężało. Prażymy płatki migdałowe na suchej patelni oraz przygotowujemy sos kawowy - W 2 łyżkach gorącego mleka rozpuszczamy 2 tabletki słodzika i dodajemy łyżeczkę kawy. Można dodać też pół łyżeczki kakao bez cukru. Gdy panna cotta stężeje wykładamy ją na talerzyk, polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałowymi.
SMACZNEGO!!!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2011/11/panna-cotta-migdaowa-w-sosie-kawowym.html