Składniki:200 g jogurtu naturalnego 0%1 łyżeczka żelatyny6 łyżek ciepłej wody3 krople aromatu migdałowego do ciasta4 tabletki słodzika2 łyżki gorącego mleka 0%migdały obranepłatki migdałowePrzygotowanie:Żelatynę rozpuszczamy z 2 tabletkami słodzika i odstawiamy do schłodzenia. W międzyczasie dodajemy do jogurtuaromat migdałowy i żelatynę, a także zmiksowane kawałki migdałów. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki żeby stężało. Prażymy płatki migdałowe na suchej patelni oraz przygotowujemy sos kawowy - W 2 łyżkach gorącego mleka rozpuszczamy 2 tabletki słodzika i dodajemy łyżeczkę kawy. Można dodać też pół łyżeczki kakao bez cukru. Gdy panna cotta stężeje wykładamy ją na talerzyk, polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałowymi.SMACZNEGO!!!