Składniki na 2 porcje obiadowe200g piersi z kurczaka150g kiełków fasoli MungDuże jabłko1-2 łyżki oliwy z oliwekSzczypta cynamonuSzczypta kardamonuSzczypta kurkumyPrzygotowanieMięso kroimy w kawałki, obsypujemy przyprawami i odstawiamy na bok na jakiś czas, żeby przeszło przyprawami. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki takiej samej wielkości co mięso. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy mięso i ciut podsmażamy. Gdy zacznie się przysmażać dorzucamy jabłko i kiełki i trzymamy na patelni na średnim ogniu tak długo aż jabłka zaczną się niemal rozpadać. Gotowe.Podałam z gryczanym makaronem. Słodkie, rozpływające się jabłko. Chrupiące kiełki. Słodki zapach. Bardzo fajna i lekka propozycja na lunch lub obiad.SMACZNEGO SIOSTRY!