Wykonanie
            Deser lekki, łatwy w przygotowaniu, niedrogi a co najważniejsze bardzo zdrowy :) Z rozgrzewającymi 
przyprawami jest idealną pozycją w jesiennym menu.SKŁADNIKI(u mnie 7 porcji):7 małych 
jabłek (im mniejsze tym lepiej)14 szt 
goździkówłyżeczka 
cynamonu2 nasiona (szyszki) 
kardamonuJabłka myjemy, suszymy i wydrążamy z nich środek (gniazda nasienne). Układamy w naczyniu żaroodpornym.W każde z 
jabłek w miejsce po wydrążonym gnieździe nasiennym wbijamy 2 
goździki. Następnie 
jabłka posypujemy 
cynamonem. Na końcu rozgniatamy "szyszki" 
kardamonu, wyjmujemy z nich nasionka, kruszymy i posypujemy 
jabłka.Pieczemy ok 40 minut (przykryte folią aluminiową) w temperaturze ok 200 stopni (klasyczny program góra dół). Na chwilę przed wyłączeniem piekarnika zdejmujemy folię i podpiekamy (funkcja grilla).Generalnie czas pieczenia 
jabłek do miękkości może się różnić w zależności od odmiany, dlatego stopień miękkości warto sprawdzać organoleptycznie :) :) :)SMACZNEGO