Wykonanie

Składniki1
batat1
seler2
jajkaprzyprawić według upodobań, ja użyłam:1 łyżeczka
bazylii1/3 łyżeczki
soli czosnkowej1/4 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/3 łyżeczki
pieprzu białegoPrzygotowanie
Batata ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Selera ścieramy na małych oczkach. Do warzyw dodajemy resztę składników, mieszamy i łyżką nakładamy na papier do pieczenia. Formujemy placki - lepsze moim zdaniem były takie małe niż te duże. Pieczemy 20 minut na 180 stopni. GOTOWE.

Placki są smaczne - warzywne, lekko chrupiące. Myślę, że fajnie byłoby dodać do nich
sos czosnkowy ja niestety miałam wczoraj tylko
musztardę a pośpiech i głód nie pozwoliły plackom zaczekać na przygotowanie sosu...SMACZNEGO SIOSTRY!