Wykonanie

Składniki2
jajka1/2
cebuli2 łyżeczki
natki pietruszki5 czarnych
oliwek3 plasterki
szynki (wzięłam konserwową)3 plasterki
sera feta 12% tłuszczu2 łyżki
oliwy z oliweksól do smakuPrzygotowanie
Cebulkę pokroić i podsmażyć na łyżce
oliwy z pokrojoną
szynką. Gdy już podsmażone dodać
pietruszkę i pokrojone w kółka
oliwki. Ten farsz odstawić w ciepłe miejsce (piecyk, mikrofalówka).
Białka ubić na pianę - nie musi być sztywna, wtedy lepiej się połączy z
żółtkami.
Żółtka roztrzepać i połączyć z ubitymi
białkami. Rozgrzać łyżkę
oliwy na patelni i smażyć omlet po 5-7 minut z każdej strony. Gotowy zdjąć z patelni, ułożyć na połowie trzy plasterki
fety i przykryć je przygotowanym farszem. Wcinać od razu, bo pewnie wszyscy i tak już głodni!

To bardzo pożywne i sycące śniadanie - zapewniam, że długo nie zgłodniejecie! Do tego jest berdzo miło zjeść na początek dnia coś tak smacznego :)

SMACZNEGO SIOSTRY!