ßßß Cookit - przepis na MEGA SZYBKA KOLACJA

MEGA SZYBKA KOLACJA

nazwa

Wykonanie

Miałam pyszny farsz. Idealny wprost na lasagne lub krokiety...tylko, że uparłam się, że ma być bezglutenowo. Mogłam oczywiście przygotować bezglutenowe naleśniki, zawinąć w nie farsz, ale trochę mi się nie chciało... Szukałam czegoś łatwiejszego no i wykombinowałam.
Zapraszam na szybkie i proste danie na obiad lub kolację - bez mąki, bez tłuszczu i bez glutenu ;)
GOŁĄBKI SZPINAKOWE
Składniki na 9 niewielkich gołąbków (porcja dla 2 osób)
9 płatków papieru ryżowego
400g farszu szpinakowo-serowego . W tym przepisie użyłam do farszu zwykłego twarogu z kostki.
1-2 jajka od szczęśliwej kurki
Przygotowanie
Papier ryżowy moczymy kolejno w talerzu wody. Gdy zmięknie nakładamy na papier porcję farszu i zawijamy. Układamy w żaroodpornym naczyniu. I tak każdy płat papieru - moczymy, kładziemy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu.
Na koniec polewamy roztrzepanym jajkiem, które smarujemy gumowym pędzlem po całej powierzchni.
Pieczemy na 180-200 stopni, do momentu zarumienienia się wierzchu.
Opcjonalnie do jajka można dołożyć łyżkę mąki z amarantusa - testowałam. Wtedy robi się bardziej chrupki wierzch :)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2014/04/mega-szybka-kolacja.html