Wykonanie

Miałam pyszny farsz. Idealny wprost na lasagne lub krokiety...tylko, że uparłam się, że ma być bezglutenowo. Mogłam oczywiście przygotować bezglutenowe naleśniki, zawinąć w nie farsz, ale trochę mi się nie chciało... Szukałam czegoś łatwiejszego no i wykombinowałam.Zapraszam na szybkie i proste danie na obiad lub kolację - bez
mąki, bez tłuszczu i bez glutenu ;)GOŁĄBKI
SZPINAKOWESkładniki na 9 niewielkich gołąbków (porcja dla 2 osób)9
płatków papieru ryżowego400g farszu
szpinakowo-
serowego . W tym przepisie użyłam do farszu zwykłego
twarogu z kostki.1-2
jajka od szczęśliwej
kurki
Przygotowanie
Papier ryżowy moczymy kolejno w talerzu
wody. Gdy zmięknie nakładamy na papier porcję farszu i zawijamy. Układamy w żaroodpornym naczyniu. I tak każdy płat papieru - moczymy, kładziemy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu.Na koniec polewamy roztrzepanym
jajkiem, które smarujemy gumowym pędzlem po całej powierzchni.Pieczemy na 180-200 stopni, do momentu zarumienienia się wierzchu.Opcjonalnie do
jajka można dołożyć łyżkę
mąki z
amarantusa - testowałam. Wtedy robi się bardziej chrupki wierzch :)


SMACZNEGO SIOSTRY!