Wykonanie
Banalnie proste, a jakoś nie wpadło mi do głowy wcześniej, żeby takie danie zrobić;)Składniki na ciasto na 3 pojedyncze piersi czyli ok. 8-10 kotlecików:* 200 ml
mleka* 200 ml
wody lekko gazowanej* szczypta
soli*
jajko* drobno posiekany
koperek*
mąki pszennej typ 1850 tyle (nie ważyłam), żeby ciasto było o konsystencji gęstej
śmietany - więcej niż na naleśnikiPiersi podzieliłam na kotleciki, lekko rozbiłam, doprawiłam
solą, roztartym
czosnkiem, zostawiłam na chwilę. Przygotowałam ciasto naleśnikowe, które również odstawiłam na ok. 1/2 godziny.Po tym czasie rozgrzałam na patelni
olej, maczałam
mięso w cieście i smażyłam na rumiano.Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych w
jajku.Polecam:)