Wykonanie
Składniki na 12 babeczek:* 80 g
masła* 150 g
gorzkiej czekolady* 100 g fruktozy* 2
jajka, roztrzepane* zamiast ekstraktu z
wanilii dałam ½ łyżeczki
olejku* 100 g
mąki pszennej graham typ 1850* 1 łyżka
kakao* 50 g
gorzkiej czekolady, posiekanej - dodatkowo* ok. 20 g posiekanych
orzechów, w przepisie pekan, ja dałam włoskieZanim przystąpiłam do przygotowania babeczek włączyłam piekarnik i nastawiłam na 180*C.
Masło,
czekoladę i fruktozę rozpuściłam w rondelku na wolnym ogniu.Przelałam do większej miski, dodałam resztę składników, na końcu posiekaną
czekoladę, wymieszałam.Ciasto przełożyłam do foremek wyłożonych papilotkami.
Piekłam 20 minut w temperaturze 180*C.Jak na brownies przystało babeczki odpowiednio „zakalcowate” i sycące, dla wielbicieli
gorzkiej czekolady:)Mimo, że sycące, to znikły w mig, ledwo zdjęcia zdążyłam zrobić;)
Komentarze