Te naleśniki to coś w rodzaju tortilli bezglutenowych; dla córki była wersja z kurczakiem i warzywnymi różnościami podobna do tej, a ponieważ mnie zachciało się czegoś słodkiego, więc dla siebie zrobiłam do nich mus na bazie mascarpone.Wyszło cudnie!Składniki na 2 porcje/4 naleśniki:* 2 kopiaste łyżki mąki gryczanej* 2 kopiaste łyżki mąki z ciecierzycy (zmielona w domu)* 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego* jajko* 1/3 łyżeczki kurkumy* sól* ok. 170 ml wody* odrobina olejukokosowego do natarcia patelniMus:* mango* mascarpone* sok z cytryny* wiórka z gorzkiej czekoladySkładniki ciasta umieściłam w misce, lekko roztrzepałam i odstawiłam na ok. 1/2 godziny.Po tym czasie na patelnię posmarowaną minimalnie olejemkokosowym wylewałam porcję ciasta i smażyłam cieniutkie naleśniki/tortille.Serek i kawałki mango zmiksowałam z sokiem z cytryny na gładki mus.Naleśniki posypałam wiórkami gorzkiej czekolady.Świetne na deser, drugie śniadanie, a nawet pierwsze:)"Pies to nic, strzeż się właściciela!"Stephen King