ßßß
Na ok. 40 sztuk wielkosci orzecha wloskiego:150 ml wody450 g cukru1 szczypta proszku do pieczenia120 g wiorkow kokosowych1 lyzka smietany creme fraichepolewa czekoladowaWode wlac do garnka, dodac cukier, zagotowac mieszajac, az cukier calkowicie sie rozpusci. Dodac proszek do pieczenia, wymieszac. Gotowac na malym ogniu az masa zgestnieje. Gdy kropla masy wypuszczonej na zimna wode tworzy elastyczne kulki, to jest gotowa. Dodac wiorki kokosowe i smietane. Ubic mikserem przez 5-10 minut. Odczekac az masa ostygnie. Nakladac lyzeczka porce kokosowej masy do pralinkowych papilotow i poczekac az stwardnieja, polewac czekolada.
t
Przechowywac w szczelnie zamknietej puszce do 2 tygodni.Przepis z ksiazki "Schokolade" Gries Deco Company 2011