Wykonanie
Dla milosnikow tej
herbaty w sam raz. Jak dla mnie smak zielonej
herbaty byl zbyt dominujacy. Dopiero po kilku dniach nieco zlagodnial. I wtedy naprawde mi smakowaly :)
Na ok. 40 sztuk:200 g
masla75 g
cukru pudru3
zoltka15
herbaty macha225 g
makiszczypta
soli5 lyzek
brazowego cukruMaslo wlozyc do miski wraz z
cukrem pudrem i ubic na kremowa mase. Dodac 1
zoltko, sproszkowana
herbate macha,
make i sol. Zagniesc ciasto, zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na 15 minut. Ciasto podzielic na 2 czesci, z kazdej uformowac walek o srednicy ok 2 cm. Walki posmarowac 2 pozostalymi rozkloconymi
zoltkami. Na blacie wysypac
cukier brazowy i obtoczyc w nim walki z ciasta. Nozem kroic ciasto na
krazki o grubosci ok. 0,5 cm. Ukladac na 2 blachach wylozonych papierem do pieczenia. Piec w uprzednio nagrzanym piekarníku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 12-15 minut.Przepis z: "Laura. Backen"nr 5/2011
Przepis dodaje do akcji: