ßßß Cookit - przepis na Mus jablkowo-jogurtowy

Mus jablkowo-jogurtowy

nazwa

Wykonanie

« Ciasto marchewkowe z ...
Zaproszenie do wspolnego ... »
Lekki i orzezwiajacy :) Smakuje w plenerze :)
Dla 4 osob:
200 g jogurtu waniliowego
200 g jogurtu naturalnego
4 platy zelatyny
300 g przecieru jablkowego
4 lyzeczki calvados
1 jablko
Wymieszac oba rodzaje jogurtow. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Wymieszac 25 g przecieru i calvados, ogrzac, nie gotowac. Dodac odcisnieta zelatyne i rozpuscic. Polowe przelozyc do jogurtu i wymieszac, a druga polowe do przecieru jablkowego i wymieszac. Odstawic do lodowki, az masy zaczna tezec. Jablko umyc, wyjac gniazda nasienne i pokroic w kostke. Wymieszac po polowie z obiema masami. Przelozyc do pucharkow ukladajac naprzemian. Odstawic do stezenia do lodowki na co najmniej 30 minut. Przybralam siekanymi orzechami laskowymi i arachidowymi.
środa, 18 lipca 2012, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/07/Mus-jablkowo-jogurtowy.html