Wykonanie
« Ciasto
marchewkowe z ...Zaproszenie do wspolnego ... »Lekki i orzezwiajacy :) Smakuje w plenerze :)

Dla 4 osob:200 g
jogurtu waniliowego200 g
jogurtu naturalnego4
platy zelatyny300 g przecieru
jablkowego4 lyzeczki
calvados1
jablkoWymieszac oba rodzaje jogurtow.
Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Wymieszac 25 g przecieru i
calvados, ogrzac, nie gotowac. Dodac odcisnieta
zelatyne i rozpuscic.
Polowe przelozyc do
jogurtu i wymieszac, a druga
polowe do przecieru
jablkowego i wymieszac. Odstawic do lodowki, az masy zaczna tezec.
Jablko umyc, wyjac gniazda nasienne i pokroic w kostke. Wymieszac po
polowie z obiema masami. Przelozyc do pucharkow ukladajac naprzemian. Odstawic do stezenia do lodowki na co najmniej 30 minut. Przybralam siekanymi
orzechami laskowymi i arachidowymi.środa, 18 lipca 2012, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »