ßßß
Dla 4 osob:6 dzych pomaranczy2 duze kiwi1 duzy banan1/2 szklanki slodkiego syropu- mialam syrop z marzanki wonnej, tutaj, w Niemczech wszedzie powszechny, stad zielony kolor, ale mozna wziac kazdy inny1/2 szklanki mocnego naparu z miety (wzielam dwie torebki suszonej herbatki mietowej)woda mineralnalistki mietyPomarancze umyc i obrac. Z 4 pomaranczy wycisnac sok. Pozostale pokroic w plasterki. Sok wymieszac z syropem i naparem z miety. Dodac tyle wody ile uznamy za stosowne (napoj bedzie bardziej lub mniej slodki). Kiwi i banany poobierac i pokroic w plasterki. Do kazdej szklanki powkladac plastreki owocow ( na zdjeciu zobaczycie tylko banany- pozostale ukryly sie we wnetrzu szklanki). zalac napojem i schlodzic. Przed podaniem oszdopic platrkiem pomaranczy i listkiem miety.Przepis z "Swiat Kobiety" 2/2011