Wykonanie
Podawac mocno schlodzone, bo temperaturze pokojowej szybko sie rozpuszczaja ;)

Na ok. 40 sztuk:400 ml
mleka skondensowanego100 g orzechow wloskich2-3 lyzki
rumu100 g
rodzynek500 g
czekoaldy gorzkiej deserowej80 g
maslaOrzechy posiekac,
rodzynki namoczyc przez 15 minut w
rumie, odsaczyc.
Czekolade polamac na kawalki, rozpuscic w garnku wraz z
mlekiem i
maslem, nie gotowac. Zdjac z palnika, dodac
rodzynki i
orzechy. Wymieszac, wylac na foremke o wymiarach 20x20 cm wylozona papierem do pieczenia. Wystudzona mase wstawic do lodwowki, gdy stezeje kroic na kawadratowe kawalki.Przepis ze zmianami na podstawie ksiazki: "Schokolade" wyd. Depot.comPrzepis dodaje do mojej akcji:Kochani ostatnio czuje sie znuzona blogiem. Nie samym gotowaniem, troche wyczerpalam sie blogowo, cierpie tez na brak czasu. Moje dzieci sa ostatnio bardzo absorbujace. Byc
moze, ze wpisy
beda pojawialy sie rzadziej lub nastapi krotka przerwa...