ßßß
            
        
Niestety nie moge dodac tego przepisu do zielonej akcji :( Ale dodaje do akcji herbacianej. Deser z zielonej herbaty- swiezy i orzezwiajacy.Dla 4 osob:6 lyzek zielonej herbaty w listkach1 niepelna szklanka mleka (225ml)450 ml smietany kremowki8 lylzek cukru8 platow zelatynyHerbate , mleko, smietane i cukier podgrzac do rozpuszczenia cukru, ale nie gotowac. Odstawic na 10 minut. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie, odcisnac i rozpuscic w smietance. Mozna dodac ewentualnie nieco zielonego barwnika spozywczego. Przecedzic, rozlac do salterek, odstawic do ostygniecia i zastygniecia do lodowki, przybrac dowolnymi owocami.Przepis z moimi niewielkimi zmianami z: "Nowa kuchnia Polska Gazety Wyborczej" nr. 6 z 20 kwietnia 2006- "Spotkanie bialo-zielone".