Wykonanie
Oto delikatna panna cotta, która swobodnie może zagościć na Waszych świątecznych stołach. Mocno piernikowy smak, delikatna konsystencja i złotawy kolor. Jak dla mnie idealny deser na święta.

Składniki:2 łyżeczki
żelatyny w proszku200 ml płynnej
śmietanki kremówki200 ml
mleka60 g
Cukru Królewskiego trzcinowego2 łyżeczki
przyprawy do piernika

Wykonanie:
Żelatynę zalać odrobiną zimnej
wody, wymieszać i pozostawić aby napęczniała.
Śmietankę,
mleko,
cukier trzcinowy i
przyprawę do piernika podgrzewać cały czas mieszając. Zagotować i zdjąć z ognia. Dodać napęczniałą
żelatynę i wymieszać bardzo dokładnie. Kiedy wszystko będzie dokładnie rozpuszczone wylewamy mieszankę do foremek (filiżanek). Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie chowany do lodówki do całkowitego stężenia - najlepiej na całą noc. Przed podaniem foremki wkładamy na chwilę do gorącej
wody i wykładamy na talerzyk.

/wpis sponsorowany/