Prosiutka w wykonaniu i pyszna :) Jesli macie ochote na sledzia ;)Dla 4 osob:2 jajka1 czerwona cebula2 ogorki konserwowe1/2 peczku szczypiorku4 kromki ciemnego chleba zytniegosolone maslo (najlepiej z morska sola)4-6 marynowanych filetow ze sledzia (w oleju lub occie- jak kto woli)Jajka ugotowac na twardo, wystudzic, obrac i pokroic na plasterki. . Cebule obrac i pokroic w ciezkie krazki. Ogorki pokroic w drobna kostke. Szczypiorek umyc i posiekac. Kromki chleba posmarowac cienko maslem. Filety sledziowe odsaczyc, pokroic w romby. Ukladac na przemian z plastrami jajka na chlebie. Udekorowac plastrami cebuli i kawalkami ogorkow, posypac szczypiorkiem.Przepis uczestniczy w akcji:Przepis z pisma supermarketu Edeka "Mit Liebe. Das Genussmagazin" nr 04/2015