Wykonanie

Moja maszynka pracuje na pełnych obrotach, a właściwie co drugi dzień, ponieważ jej miska musi być dobrze zmrożona.
Lody są pyszne, chętnych nie brakuje, a więc testuję .........Składniki:

200 g
serka mascarpone100 g
mleka200 g dojrzałych
truskawek60-80 g
cukru1 łyżka aromatu
wanilii
Wykonanie;-Wszystkie składniki do przygotowania
lodów powinny być dobrze schłodzone.-Przy pomocy blendera zmiksować je na gładką, jednolitą masę i przełożyć do misy maszynki do
lodów.-Włączyć maszynkę i postępować w/g zaleceń producenta.-Moje
lody były gotowe po upływie 25 minut i mogłam je spokojnie nakładać do pucharków.-Jeśli
lody nie zostaną zjedzone od razu należy przełożyć je do pojemniczka i wstawić do zamrażalnika.

i była truskawkowa powtórka......Składniki:

300 g świeżych
truskawek150 g pełnego
mleka150 g słodkiej
śmietanki80 g
cukruaromat waniliowy do smaku
skórka cytrynowa do smaku1 łyżka
soku z cytryny-Wszystkie składniki /dobrze schłodzone/ zmiksować na pełnych obrotach melaksera i przełożyć do zmrożonej miski maszynki do
lodów.-Włączyć na 30 minut / najlepiej postępować zgodnie z zaleceniami producenta/.-Gotowe lody/jeśli nie znikną wczesniej/przełozyć do pojemniczka i zmrozić 2-3 godziny.