Jako że bardzo lubię bitą śmietanę nie mogę się oprzeć angielskiemu deserowi. Robiłam już z rabarbarem, jagodami a dzisiaj przyszła kolej na truskawki. Mam nadzieję, że nie muszę za specjalnie przekonywać do niego a wersja z truskawkami jest wyjątkowo dobra.Składniki:500 g truskawek30 g cukru2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny250 ml śmietanki125 ml jogurtu naturalnegoZmiskować truskawki z 1 łyzką cukru na gładką masę. Ubic mikserem w średniej misce śmietankę z pozostałym cukrem pudrem na sztywna masę. Wmieszać jogurt i połowę zmiksowanych truskawek. Rozłożyć jedną trzecią truskawkowego puree do kieliszków. Na wierzch nałożyć połowę kremu. Nakładać krem warstwami, aż kieliszki będą pełne. Podawać od razu.Smacznego:)