Wykonanie
W mojej kuchni zazieleniło sie na dobre. Zielone warzywa w sałatkach, surówkach,zupach i zapiekankach. Oczywiście w codziennych koktajlach nie może ich również zabraknąć.
Uwielbiam koktajle warzywno-
owocowe, a jeszcze bardziej lubię wprowadzać przepisy na nie.Są takie proste, krótkie , niewile pisania , a tyle dobrego wnoszą do naszego ciała i ducha.
Składniki:garść
świeżego szpinaku3-4 plasterki świeżego, schłodzonego
ananasaok. 250 ml zielonej
herbaty /schłodzonej/kilka gałazek zielonej
pietruszki/
miód i
sok z cytryny do smaku/
Umyć, oczyścić
szpinak i
pietruszkę, obrać i pokroić
ananasa, zaparzyć i schłodzić
herbatę.
Ananas,
szpinak,
pietruszkę włożyć do malaksera. Dodać połowę
herbaty i zmiksować na wysokich obrotach. Dodać pozostałą
herbatę i krótko zmiksować. Doprawić ewentualnie do smaku
miodem i
sokiem z cytryny.Jeśli koktajl jest za gęsty można dodac do niego więcej
herbaty lub
wodę mineralną.Wypić bezpośrednio po przygotowaniu.