Burze przeplatane gorącymi promykami słońca. Wszystko do koła emanuje życiem. A majowe wieczory dają wytchnienie. Majowe kolacje są niczym stragany .Sałatka. A w niej ryba z kwasami omega, jajko i serek pełne białka, szczypiorek mrugający zielono. Jeszcze chlebuś z ziarnami i posiłek na balkonie . Przy akompaniamencie ptaków. Pięknie .Składniki (na ok. 550 g sałatki):4 jajka1 serek wiejski lekki 150 g2 ogórki kiszonepuszka tuńczyka w wodzie 170 g3 łyżki musztardyszczypiorekpieprzUgotuj jajka na twardo. Obierz je i pokrój w kosteczkę. Tuńczyka odcedź. Ogórki pokrój w kostkę. W misce wymieszaj posiekane jajka i ogórki, tuńczyka, serek wiejski z zalewą. Szczypiorek umyj i posiekaj. Dodaj musztardę i szczypiorek do miski. Przypraw pieprzem. Wszystko wymieszaj.Wartość Kaloryczna 125 kcal (100 g)Białko 14,7 gWęglowodany 2 , 7 gTłuszcz 6 , 2 g