ßßß
Składniki (na 1400 g zupy czyli 4 syte porcje):1 główka czosnku (50 g)1 cebula80 g wędzonego boczku2 łyżki masła80 g serka topionego - śmietankowegomajeraneksólpieprz3 kromki ciemnego pieczywa1,5 l bulionu warzywnegoCzosnek posiekaj drobno, a cebulę pokrój w kostkę. W rondelku rozpuść masło i podsmażaj cebulę z czosnkiem. Następnie zalej to ciepłym bulionem warzywnym, przykryj pokrywką i gotuj. Boczek pokrój na małe kawałeczki i wrzuć na patelnię. Podsmażaj aż do czasu wytopienia tłuszczyku. Łyżką cedzakową przełóż boczek do gotującej się zupy jednak tak aby tłuszcz z boczku pozostał na patelni. Przyda się!Do garnka z zupą wrzuć serki, przypraw majerankiem, pieprzem i solą - według smaków gotującego. :) Zmiksuj wszystko blenderem. Na patelni z wytopionym tłuszczem z boczku podsmaż pieczywo pokrojone w kosteczkę. Zupę podawaj z grzankami.
Wartość Kaloryczna 280 kcal (1 porcja zupy)Białko 9,2 gWęglowodany 19 , 7 gTłuszcz 19 , 7 g