Wykonanie
Dzięki naturalnemu procesowi suszenia uzyskano produkty pełnowartościowe, soczyste i odpowiednio miękkie, a jednocześnie naturalnie zdrowe, o naturalnie wyjątkowym smaku i naturalnym dla
suszonych owoców ciemnym kolorze.
Bakalie HELIO Natura nadają się zatem jako zdrowszy wariant
owoców suszonych dodawanych do świątecznych przysmaków, lecz przede wszystkim jako codzienna dawka zdrowia w
śniadaniowym musli, przekąsce w ciągu dnia, czy dodatku do sałatek i innych dań.
Suszone morele HELIO Natura nie zawierają typowego dla tej grupy dwutlenku siarki (E220). Przypominają one w smaku karmel i są słodsze od powszechnych na rynku
moreli suszonych z dodatkiem konserwantów. Są one również ciemniejsze w barwie, co jest efektem naturalnie prowadzonego procesu suszenia.
Rodzynki sułtańskie HELIO Natura nie zawierają typowego dla tej grupy produktów dwutlenku siarki (E220). Dzięki temu charakteryzuje je naturalnie wyjątkowy smak, naturalnie ciemny kolor, a jednocześnie są naturalnie zdrowe.Zaletą suszonych
winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe
owoce są doskonałym zamiennikiem
czerwonego wina dla osób, które nie powinny spożywać
alkoholu. Połączenie błonnika pokarmowego i kwasu
winowego, z których ten ostatni zawarty jest w tak dużej ilości tylko w rodzynkach i winogronach, pozwala na stworzenie w jelicie grubym odpowiedniego środowiska dla rozwoju korzystnej
flory bakteryjnej.
Śliwki kalifornijskie HELIO Natura nie zawierają typowego dla tej grupy produktów kwasu
sorbowego (E200), ani dwutlenku siarki (E220). Dzięki temu charakteryzuje je naturalnie wyjątkowy smak, naturalnie ciemny kolor, a jednocześnie są naturalnie zdrowe.
Śliwki kalifornijskie to naturalny „przyspieszacz” spalania tłuszczów, dzięki
czemu nasze ciało jest smuklejsze i szybciej tracimy na wadze. Pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, dzięki
czemu zapobiegają zaparciom. Hamują też wchłanianie
cukrów i cholesterolu w organizmie. Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn.
Rodzynki wykorzystałam do :Chelsea buns
Śliwki wykorzystałam do :Mufinki
ZPolędwica z
suszonymi owocami
Zrazy z
mięsa mielonego w skórkach drobiowych
Morele wykorzystałam do: