Wykonanie

Przepis na szybki letni deser, z którego szkoda by było nie skorzystać, jeśli mamy dostęp do świeżej
porzeczki,
malin,
jagód lub
borówki amerykańskiej. Najlepiej
mieć pod ręką własnej produkcji lemon
curd (praktycznie bez tłuszczu). Taki deser można przygotować w 5 minut, nawet, jak niezapowiedziani goście pukają do drzwi.. :-)Składniki na około 6 - 8 szklanek*:pół szklanki
jogurtu greckiego lub naturalnegopół szklanki lemon
curdu300 g
malin250 g
borówki amerykańskiej (można również użyć innych
owoców)
Owoce rozłożyć do szklanek warstwami, polać
cytrynowym sosem. Podawać z
biszkoptami, listkami
mięty, można również z pokruszonymi
bezami.Sos
cytrynowy:
jogurt i lemon
curd umieścić w naczyniu, wymieszać do gładkości (ja zrobiłam to mikserem, najszybciej).Smacznego :-).* szklanka mniejsza, o poj. około 150 ml