ßßß
Świetne i szybkie ciasteczka, które smakują jak czekoladowe kokosanki. Nie chrupiące, twardawe z wierzchu, klejące w środku, niesamowicie wchodzące między zęby ;-). Na drugi dzień najlepsze, mięciutkie. Pyyycha!Składniki:1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400 g)115 g gorzkiej czekolady1 łyżeczka ekstraktu z wanilii200 g wiórków kokosowychpoł szklanki posiekanych grubo migdałówMleko słodzone zagrzać w garnuszku razem z czekoladą, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. Zdjąć z palnika, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na blasze małe kopczyki z ciasta (można też np. łyżką do lodów robić jeszcze wyższe kopczyki niż na zdjęciach).Piec około 10 minut w temperaturze 180ºC. Szybko zdejmować z blachy i studzić na kratce.Smacznego :-).Przepis niezastąpionej Bajaderki zaczerpnięty ze strony MniamMniam.