Wykonanie
Świetne i szybkie
ciasteczka, które smakują jak
czekoladowe kokosanki. Nie chrupiące, twardawe z wierzchu, klejące w środku, niesamowicie wchodzące
między zęby ;-). Na drugi dzień najlepsze, mięciutkie. Pyyycha!Składniki:1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego (400 g)115 g
gorzkiej czekolady1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii200 g
wiórków kokosowychpoł szklanki posiekanych grubo
migdałówMleko słodzone zagrzać w garnuszku razem z
czekoladą, aż
czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. Zdjąć z palnika, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na blasze małe kopczyki z ciasta (można też np. łyżką do
lodów robić jeszcze wyższe kopczyki niż na zdjęciach).Piec około 10 minut w temperaturze 180ºC. Szybko zdejmować z blachy i studzić na kratce.Smacznego :-).Przepis niezastąpionej Bajaderki zaczerpnięty ze strony MniamMniam.