ßßß
<Dedykuję je moim córeczkom, które mi zawsze towarzyszą przy wycinaniu ciastek :-). Są to ciasteczka maślane o nazwie "Jammie Bodgers" z "The cookie and biscuit bible". W oryginale były jeszcze dodatkowo przełożone słodkim kremem maślanym... pominęłam. Idealne ze szklanką mleka. Polecam!Składniki na około 20 ciastek230 g mąki pszennej175 g masła, schłodzonego90 g cukru pudru1 żółtkodo przełożenia: dżem lub konfituraZ podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto (lub zmiksować w malakserze). Schłodzić w lodówce owinięte w folię spożywczą przez minimum pół godziny.Rozwałkować na blacie posypanym mąką na tyle, by nie kleiło się zarówno do blatu jak i wałka, na grubość około 2 mm. Wyciąć około 40 pojedynczych okrągłych ciastek, w połowie z nich mniejszymi foremkami wyciąć środki (u mnie serca).Położyć na blaszce wyłożonej papierem i piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić na kratce, przełożyć dżemem.Smacznego :-).