Wykonanie
Składniki na masę marcepanową:200g mielonych
migdałów200g
cukru pudru1 średnie
białkoSkładniki na krem:40g miękkiego
masła2
żółtka1/3 szklanki
cukru pudru50ml
amarettoDodatkowo suche
wafle. Należy wyciąć z nich kółka o średnicy pasującej do dna foremki uli.Przygotowanie:Połączyć wszystkie składniki i zagnieść masę. Gotową masę podzielić na ok. 35 kuleczek i odstawić na ok. 15minut do obeschnięcia. Przygotować foremki do uli, a następnie formować
ciasteczka ( kulki umieszczamy w foremkach i drewnianą łyżką robimy dziurkę w środku na krem).
Żółtka z połową
cukru pudru utrzeć na parze do białości. Porcjami dodawać
amaretto. W misce utrzeć mikserem
masło z resztą
cukru pudru na puszystą masę. Powoli połączyć z
żółtkami, aż powstanie krem. Napełnić ule kremem i postawić na
wafelku.Smacznego !!!