Wykonanie
Witam.30 dag
mąki tortowej30 dag
mąki krupczatki(zastąpiłam zwykłą pszenną)25 dag
masła25 dag zmielonych
orzechów włoskich1 całe
jajo20 dag
cukru (użyłam pudru)Ciasto zagnieść i schłodzić.Foremki wysmarować
masłem ,można oprószyć
kaszą manną.Wylepiać foremki i piec do zarumienienia (ja piekę 180 st. termoobieg) .Można je upiecnawet 2 tg. przed i przechowywać w pudełku.KREM 14 całe
jaja ubić na parze z 20 dag
cukru do konsystencji gęstego kremu.Ostudzić dodać 20 dag
masła .Przekładać orzeszki masą i obtaczać w cukrze pudrze , do Nowego Rokumogą leżeć w chłodzie.KREM 21szkl.pudru40dag
masła1,5szkl.
mleka30dag
orzechówZagotować
mleko i zalać nim
orzechy. Pozostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać
orzechy.