Wykonanie
Przepis pochodzi z programu Annabel Langbein:2-3 łyżki
olejuPodgrzać na patelni2
cebulePokroić w piórka i podsmażyć na patelni na średnim ogniu do miękkości przez ok. 8-10 min. (nie powinny się zrumienić).4 średnie
ziemniakUgotować i gotować przez 5 min (nie mogą być surowe).8
jajekduża szczypta
solidwie duże szczypty
pieprzuJajka ubić z
przyprawami. Przestygnięte
ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Dodać do
jajek wraz z
cebulą.2 łyżki
pietruszki (można dodać dowolnych
ziół)Dodać do mieszanki. Na patelni po
cebuli podgrzać 2 łyżki
oleju (lub innego tłuszczu) i podsmażyć masę jajeczną na średnim ogniu. Kiedy masa zacznie się ścinać, zmniejszyć ogień i zostawić na 8-10 min, aż brzegi się zetną. Podpiec w piekarniku.Gotowe i smacznego.