Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosłodzik 130 gramów
margaryna 250 gramów
jajka 4 sztuk
sól 1 szczypta
aromat waniliowy 0,5 sztuk
mąka 195 gramów
mąka ziemniaczana 75 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:
Miękką margarynę lub
masło utrzeć z 100g słodziku. Kolejno dodając po
jajku,
sól oraz aromat. Wymieszać obie
mąki z
proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.Małą podłużną formę (26 cm) wyścielić papierem do pieczenia i napełnić
ciastem, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Sprawdzić wykałaczką, czy babka jest już gotowa. Wyjęta z piekarnika bankę pozostawić na chwilę w formie. Po wyjęciu z formy ostudzić. Ostudzona babkę posypać 30g słodzika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: