ßßß Cookit - przepis na Puszysta babka piaskowa

Puszysta babka piaskowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
słodzik 130 gramów
margaryna 250 gramów
jajka 4 sztuk
sól 1 szczypta
aromat waniliowy 0,5 sztuk
mąka 195 gramów
mąka ziemniaczana 75 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Miękką margarynę lub masło utrzeć z 100g słodziku. Kolejno dodając po jajku, sól oraz aromat. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Małą podłużną formę (26 cm) wyścielić papierem do pieczenia i napełnić ciastem, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Sprawdzić wykałaczką, czy babka jest już gotowa. Wyjęta z piekarnika bankę pozostawić na chwilę w formie. Po wyjęciu z formy ostudzić. Ostudzona babkę posypać 30g słodzika.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12643/Puszysta-babka-piaskowa