Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ananasy konserwowe 1 puszka
banany 2 sztukciasto murzynek 150 gramów
truskawki 10 sztuk
cytryna 1 sztuklistki
melisy według uznania
miód 1 łyżek stołowychpolewa owocowa według uznania
polewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:Osączone
ananasy pokroić w równą kostkę. Opłukane listki
melisy moczyć kilkanaście minut w przegotowanej i ostudzonej wodzie, wymieszanej z
miodem. Obrane
banany pokroić w plasterki średniej grubości i skropić
sokiem z cytryny, żeby nie ciemniał. Ciasto pokroić w kostkę takiej samej wielkości jak
ananasa. Oczyszczone
truskawki przekroić na połówki.Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nadziewać
ananasa,
truskawki, ciasto,
banan i
miodowe listki
melisy. Podawać na talerzu udekorowanym obydwiema polewami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: