ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoananasy konserwowe 1 puszkabanany 2 sztukciasto murzynek 150 gramówtruskawki 10 sztukcytryna 1 sztuklistki melisy według uznaniamiód 1 łyżek stołowychpolewa owocowa według uznaniapolewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:Osączone ananasy pokroić w równą kostkę. Opłukane listki melisy moczyć kilkanaście minut w przegotowanej i ostudzonej wodzie, wymieszanej z miodem. Obrane banany pokroić w plasterki średniej grubości i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniał. Ciasto pokroić w kostkę takiej samej wielkości jak ananasa. Oczyszczone truskawki przekroić na połówki.Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nadziewać ananasa, truskawki, ciasto, banan i miodowe listki melisy. Podawać na talerzu udekorowanym obydwiema polewami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: