ßßß Cookit - przepis na Łososiowa galaretka

Łososiowa galaretka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś wędzony 300 gramów
groszek konserwowy 2 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 2 łyżek stołowych
marchewka mrożona 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
bulion warzywny 3 szklanek
żelatyna 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
We wrzącym bulionie gotować warzywa 5 minut, odcedzić. Żelatynę rozpuścić w bulionie.
Do filiżanek włożyć po plasterku ugotowanego na twardo jajka, łososia lub wędzoną makrelę i po równej części mieszanki ugotowanych warzyw. Zalać przestudzonym (to ważne) wywarem, wtedy łosoś zachowa ładny kolor i odstawić do zastygnięcia. Podawać wyjęte z naczyń z pokrojoną w ćwiartki cytryną lub octem.
Uwagi:
Filiżankę z galaretką zanurzyć na chwilę we wrzątku, a potem odwrócić do góry dnem, wtedy galaretka z łatwością się z niej wysunie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12175/Lososiowa-galaretka