Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony 300 gramów
groszek konserwowy 2 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 2 łyżek stołowych
marchewka mrożona 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
bulion warzywny 3 szklanek
żelatyna 4 łyżek stołowychWykonanie:We wrzącym
bulionie gotować warzywa 5 minut, odcedzić.
Żelatynę rozpuścić w
bulionie.Do filiżanek włożyć po plasterku ugotowanego na twardo
jajka,
łososia lub
wędzoną makrelę i po równej części mieszanki ugotowanych warzyw. Zalać przestudzonym (to ważne)
wywarem, wtedy
łosoś zachowa ładny kolor i odstawić do zastygnięcia. Podawać wyjęte z naczyń z pokrojoną w ćwiartki
cytryną lub
octem.Uwagi:Filiżankę z
galaretką zanurzyć na chwilę we wrzątku, a
potem odwrócić do góry dnem, wtedy
galaretka z łatwością się z niej wysunie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: