ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołosoś wędzony 300 gramówgroszek konserwowy 2 łyżek stołowychkukurydza konserwowa 2 łyżek stołowychmarchewka mrożona 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukbulion warzywny 3 szklanekżelatyna 4 łyżek stołowychWykonanie:We wrzącym bulionie gotować warzywa 5 minut, odcedzić. Żelatynę rozpuścić w bulionie.Do filiżanek włożyć po plasterku ugotowanego na twardo jajka, łososia lub wędzoną makrelę i po równej części mieszanki ugotowanych warzyw. Zalać przestudzonym (to ważne) wywarem, wtedy łosoś zachowa ładny kolor i odstawić do zastygnięcia. Podawać wyjęte z naczyń z pokrojoną w ćwiartki cytryną lub octem.Uwagi:Filiżankę z galaretką zanurzyć na chwilę we wrzątku, a potem odwrócić do góry dnem, wtedy galaretka z łatwością się z niej wysunie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: