ßßß Cookit - przepis na Pieczone jabłka z rodzynkami i miodem

Pieczone jabłka z rodzynkami i miodem

nazwa

Wykonanie

Składniki
4 porcje
4 nieduże jabłka
4 łyżeczki z górką rodzynek
4 łyżki miodu
4 szczypty mieszanki przypraw do szarlotki
oraz: 4 gałki lodów waniliowych
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ściąć 1/3 część jabłka wraz z korzonkiem i nożem wyciąć gniazdo nasienne.
Jabłka ułożyć w blaszce do pieczenia, do środka włożyć po łyżeczce rodzynek, łyżce miodu i szczypcie przyprawy do szarlotki. Przykryć ściętą górą jabłka i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut (bardzo duże jabłka piec dłużej, przez około 40 - 45 minut). Podawać gorące, z gałką lodów waniliowych.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/salatki_jablka/jablka_pieczone/z_rodzynkami/przepis.html