ßßß
Cookit - przepis na Bakłażan z mozzarellą di bufala
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bakłażan z mozzarellą di bufala
Składniki
Bakłażan
Pomidor
Oliwa extra vergine
Bazylia
Sól
Pieprz
Bagietka
Wykonanie
Składniki2 porcje4 plastry pieczonego
bakłażana
kulka
mozzarelli
di bufala (
mozzarella
z
mleka
bawolic) lub zwykła biała
mozzarella
w kulce
pomidorki
koktajlowe
oliwa extra vergine
bazylia
sól
i
pieprz
opcjonalnie: kawałek
bagietki
PrzygotowanieUpiec lub zgrillować
bakłażana
. Plastry
bakłażana
ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć kawałki
mozzarelli
, obłożyć
pomidorkami
koktajlowymi, doprawić
solą
i
pieprzem
, posypać
bazylią
i polać
oliwą extra vergine
.Opcjonalnie można podawać z kawałkiem
bagietki
, na śniadanie, lunch lub kolację.WskazówkiZamiast piec w piekarniku
bakłażana
możemy też zgrillować na patelni grillowej.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/baklazan/baklazan_z_mozzarella/przepis.html
Przepisy powiązane
Sałatka Caprese
Loving street food: Piadina
Spaghetti z hummusem i pomidorem
Koktajl pomidorowy
Bruschetta z pomidorami
Składniki powiązane (0)