ßßß Cookit - przepis na Bruschetta z grillowaną papryką i kozim serkiem

Bruschetta z grillowaną papryką i kozim serkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki
1/2 ciabatty
3 - 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
1/2 opakowania twarożku koziego
1 czerwona papryka
garść rukoli
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Paprykę pokroić w kawałki, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć solą i pieprzem, wysmarować połową ilości oliwy z oliwek. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej, przykryć folią aluminiową i grillować przez kilkanaście minut aż papryka zmięknie i pokryje się ciemnymi paskami. Paprykę przewracać od czasu do czasu.
W międzyczasie ciabattę przekroić na pół i lekko zrumienić pod rozgrzanym grillu w piekarniku (zajmie to chwilkę). Skropić pozostałą oliwą z oliwek. Rozsmarować serek kozi, przykryć rukolą, oprószyć solą i pieprzem oraz ewentualnie skropić dodatkową oliwą z oliwek. Przykryć kawałkami grillowanej papryki.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/papryka/kanapka_z_papryka/przepis.html