Wykonanie
Gdyby
kasza jaglana na
mleku była pierwszą rzeczą, którą bym zrobiłam, nie wiem czy na moim blogu znalazł by się choć jeden przepis więcej. Do tej
pory gotowałam
kaszę na wodzie i używałam jej do różnych wytrawnych potraw. Wszystkie mi smakowały i zachwyciły dlatego chciałam spróbować jak smakuje w
mlecznej wersji i niestety jestem totalnie rozczarowana. Jest to pierwsza i ostatnio potrawa z
kaszą i
mlekiem. Żeby poprawić jej smak dodałąm łyżkę
owoców oraz
płatki migdałów ale i to nie pomogło. Natomiast taka jaglanka na pewno posmakuje wielbicielom zup
mlecznych a wiem, że tacy tutaj zaglądają:)

Składniki:3 szklanki
mleka1/2 szklanki
kaszy jaglanej2 łyżki
cukru1/2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki
płatków migdałowych2 łyżki ulubionych
owoców ( u mnie
żurawina)Do garnka z grubym dnem wlać połowę
mleka, gdy się zagotuje wsypać przepłukaną
kaszę. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 min. Dodać
cukier,
cynamon i resztę
mleka, wymieszać.
Kaszę podawać z ulubionymi
owocami oraz uprażonymi na suchej patelni
płatkami migdałów.Smacznego:)