Wykonanie
Tak się zamyśliłam nad smakiem tej potrawy, że robiąc zdjęcie nie zauważyłam, że właściwie nie widać co jest na talerzu. Pozostaje mi więc opisać jej smak a Wam uwierzyć mi na słowo.
Karkówka jest doskonałym
mięsem do pieczenia czy grillowania bo nie wychodzi ani sucha ani twarda. Odpowiednio skomponowane dodatki mogą sprawić, że
karkówkę można by jeść co tydzień i za każdym razem smakowała by zupełnie inaczej.
Mięso to tylko
mięso, liczy się to co nadaje mu smak. W dzisiejszym daniu ważny jest
ser oraz warzywa. Sos pięknie się wypieka a
mięso nabiera intensywnego smaku dlatego nie należy przesadzić z
przyprawami.

Składniki:8 plastrów
karkówki2
serki topione (20 dag)20 dag
pieczarek1
cebula1
papryka (użyłam żółtej)łyżeczka
tymianku1 łyżka
przyprawy do
karkówkiKarkówkę rozbić na cienkie plastry.Posypać
przyprawą i
tymiankiem. Ułożyć
mięso w wysmarowanym
masłem naczyniu żaroodpornym.
Cebulę pokroić w plasterki i ułożyć na
mięsie, następnie ułożyć warstwę pokrojonych
pieczarek, a na wierzchu
papryki. W rondelku rozpuścić
serki w 250 ml
wody gorącej
wody. Gdy
ser będzie już gładki zalać
mięso, naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego d 180 stopni piekarnika. Piec ok. 90 min, 15 minut przed końcem nalkeży zdjąć pokrywę aby zrumienić wierzch. Podawać z
ryżem.Smacznego:)