ßßß
Składniki:8 plastrów karkówki2 serki topione (20 dag)20 dag pieczarek1 cebula1 papryka (użyłam żółtej)łyżeczka tymianku1 łyżka przyprawy do karkówkiKarkówkę rozbić na cienkie plastry.Posypać przyprawą i tymiankiem. Ułożyć mięso w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w plasterki i ułożyć na mięsie, następnie ułożyć warstwę pokrojonych pieczarek, a na wierzchu papryki. W rondelku rozpuścić serki w 250 ml wody gorącej wody. Gdy ser będzie już gładki zalać mięso, naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego d 180 stopni piekarnika. Piec ok. 90 min, 15 minut przed końcem nalkeży zdjąć pokrywę aby zrumienić wierzch. Podawać z ryżem.Smacznego:)