ßßß
Składniki na ciasto:100 g masła4 łyżki cukru200 g mąki3 żółtkaZimne masło pokroić z cukrem i mąką, zrobić kruszonkę, dodać żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Wyłożyć formę o średnicy 23 cm i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 15 min.Składniki na masę owocową:5 łodyg rabarbarumały kawałek świeżego imbiru100 g cukruRabarbar pokroić w kawałki, zasypać cukrem dodać odrobinę wody i gotować na małym ogniu ok. 5 min. Gdy przestygnie, odcedzić i przełożyć na podpieczone ciasto.Składniki na bezę:3 białka3/4 szklanki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejUbić białka na sztywno dodając pod koniec cukier. Dodać mąkę i wymieszać. Przełożyć pianę na ciasto , wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 min.Smacznego:)