Wykonanie
Chyba dawno nie pokazywałam polędwiczek wieprzowych. Przedstawiam zatem nasz ostatni obiad. Delikatne
mięsko zamarynowane w cytrusowej marynacie, upieczone na patelni grillowej to nie tylko danie smaczne ale i zdrowe. Podane z
fasolką szparagową smakuje wybornie. W dodatku czas przygotowania nie jest zbyt długi. Bardzo polecam.
Składniki:1 polędwiczka wieprzowasok i skórka z 1
pomarańczy4 łyżki
oliwysól,
pieprzłyżeczka
tymiankuW misce wymieszać
oliwę z
sokiem z
pomarańczy, dodać startą skórkę,
tymianek,
sól,
pieprz i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć plastry
polędwiczki i wstawić do lodówki na 3-4 godź. Po tym czasie wyjąć
mięso z marynaty, rozgrzać bardzo mocno patelnię grillową. Smażyć
polędwiczki kilka minut z każdej strony na dużym ogniu.
Mięso z wierzchu staje się chrupiące a w środku soczyste. Podawać z
fasolką szparagową i
sałatą.Smacznego:)