ßßß
 
            
         Sezonowo, błyskawicznie, lekko… a przede wszystkim smacznie :)Składniki:1 duża polędwiczka wieprzowa1-2 brzoskwinie1 łyżka posiekanego tymiankusól i pieprzoliwa z oliwek
Sezonowo, błyskawicznie, lekko… a przede wszystkim smacznie :)Składniki:1 duża polędwiczka wieprzowa1-2 brzoskwinie1 łyżka posiekanego tymiankusól i pieprzoliwa z oliwek Wykonanie :Polędwiczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2 cm kotlety. Każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy i obsmażyć kotlety z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia.Płaskie naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć w nim kotlety tak aby na siebie nie zachodziły.Z brzoskwiń usunąć pestki i pokroić je na ćwiartki/ósemki. Na patelnię, na której smażyły się kotlety wlać 1-2 łyżki oliwy i wrzucić brzoskwinie pokrojone na cząstki i krótko (2-3 minuty) obsmażyć.Cząstki brzoskwiń ułożyć na kotletach, posypać posiekanym drobno tymiankiem i wstawić do piekarnika. Zapiekać 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni.Podawać na gorąco z warzywami gotowanymi na parze lub ulubioną sałatką.Uwaga:)Obsmażone kotlety wraz z cząstkami brzoskwiń można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce przykryte folią. Zapiekać bezpośrednio przed podaniem.Smacznego :)
Wykonanie :Polędwiczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2 cm kotlety. Każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy i obsmażyć kotlety z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia.Płaskie naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć w nim kotlety tak aby na siebie nie zachodziły.Z brzoskwiń usunąć pestki i pokroić je na ćwiartki/ósemki. Na patelnię, na której smażyły się kotlety wlać 1-2 łyżki oliwy i wrzucić brzoskwinie pokrojone na cząstki i krótko (2-3 minuty) obsmażyć.Cząstki brzoskwiń ułożyć na kotletach, posypać posiekanym drobno tymiankiem i wstawić do piekarnika. Zapiekać 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni.Podawać na gorąco z warzywami gotowanymi na parze lub ulubioną sałatką.Uwaga:)Obsmażone kotlety wraz z cząstkami brzoskwiń można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce przykryte folią. Zapiekać bezpośrednio przed podaniem.Smacznego :)