Wykonanie
Sezonowo, błyskawicznie, lekko… a przede wszystkim smacznie :)Składniki:1 duża polędwiczka wieprzowa1-2
brzoskwinie1 łyżka posiekanego
tymiankusól i
pieprzoliwa z oliwekWykonanie :Polędwiczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2 cm kotlety. Każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki
oliwy i obsmażyć kotlety z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia.Płaskie naczynie żaroodporne posmarować
oliwą i ułożyć w nim kotlety tak aby na siebie nie zachodziły.Z
brzoskwiń usunąć pestki i pokroić je na ćwiartki/ósemki. Na patelnię, na której smażyły się kotlety wlać 1-2 łyżki
oliwy i wrzucić
brzoskwinie pokrojone na cząstki i krótko (2-3 minuty) obsmażyć.Cząstki
brzoskwiń ułożyć na kotletach, posypać posiekanym drobno
tymiankiem i wstawić do piekarnika. Zapiekać 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni.Podawać na gorąco z warzywami gotowanymi na parze lub ulubioną
sałatką.Uwaga:)Obsmażone kotlety wraz z cząstkami
brzoskwiń można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce przykryte folią. Zapiekać bezpośrednio przed podaniem.Smacznego :)