Wykonanie
Wczorajszy dzień miał wyglądać nieco inaczej. Miało być słońce, leżakowanie na działce i czytanie fascynującej książki. W miedzyczasie podjadanie różnych pyszności. Tak się nastawiłam na taki scenariusz, że we wtorek wieczorem zamarynowałam
mięso na grilla. A w środę przeżyłam wielkie rozczarowanie. Deszcz i niskie temperatury kazały zostać w domu, i to pod kocem bo o tej
porze roku kiedy na dworze jest zimno w domu jest jeszcze gorzej. A co miałam zrobić z mięsem? Wyciągnęłam patelnię grillową i je usmażyłam. Zrobiłam do niego pyszną
sałatkę z sosem BBQ i dzięki temu stworzyłam przynajmniej namiastkę moich majowych
planów.
Karkówka jest przesiąknięta smakiem jałowca ale nie czuć jego nadmiaru. Mam nadzieję, że Was skusi:)

Składniki:5 plastrów
karkówki10 ziaren
jagód jałowcakieliszek
ginuoliwałyżka
tymiankusól,
pieprzW moździerzu utłuc
jagody jałowca.
Karkówkę rozbić młotkiem na cienkie plastry. Każdy plaster obsypać
solą i
pieprzem, spryskać
oliwą i posypać utłuczonym jałowcem. Tak przygotowane plastry
karkówki ułożyć w płaskim naczyniu i zalać kieliszkiem
ginu. Delikatnie przekręcić miskę we wszystkie strony aby płyn dotarł do wszystkich plastrów. Wstawić do lodówki marynować kilka godzin lub całą noc. Na drugi dzień grillować.Smacznego:)