Wykonanie
Z tęsknoty za ciepłem zajrzałam do ....... zamrażarki i znalazłam ostatni woreczek
wiśni. Była to dla mnie inspiracja. Nie miałam czasu szukać konkretnego przepisu więc zrobiłam co mi przyszło do głowy. I tak oto powstało to ciasto.

Składniki:125 g
margaryny3
jajka2 łyżki
cukru250 g
mąki pszennej1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia2 szklanki wydrążonych
wiśni2 łyżki
mąki ziemniaczanej5 łyżek
cukru (do piany)
Margarynę z
mąką,
proszkiem do pieczenia i
cukrem posiekać, dodać
żółtka i wyrobić gładkie ciasto. Wyłożyć tortownicę o średnicy 21 cm i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15 min. Na podpieczone i wystudzone ciasto wyłożyć
wiśnie wymieszane z
mąką ziemniaczaną. Dokładnie je rozprowadzić, następnie wyłożyć pianę z
białek. Wstawić do piekarnika na ok. 40 min. (180 stopni)Smacznego:)