Wykonanie
Do przyrządzenia wczorajszych
żeberek użyłam tego wspaniałego sosu.
Czosnek i
miód to smaki, które doskonale ze sobą współgrają o czym przekonałam się nie po raz pierwszy.
Żeberka marynowałam kilka godzin, po czym wstawiłam je do nagrzanego piekarnika. Aby podkręcić smak sosu wycisnęłam do niego ząbek
czosnku. W ten sposób można oczywiście przyrządzić inne
mięsa ale ja użyłam bardzo chudych
żeberek i dlatego obiad był pyszny.
Składniki:6 ładnych
żeberek wieprzowych4 łyżki sosu Woh Hup5 łyżek
oliwy1 ząbek
czosnkusól,
pieprzŻeberka natrzeć
solą i
pieprzem. Ząbek
czosnku przecisnąć przez praskę do miski. Dodać
oliwę i sos. Dokładnie wymieszać i włożyć do marynaty
żeberka. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wstawić
żeberka do piekarnika i piec w 170 stopniach aż będą miękkie. U mnie było to 40 minut, po wyłączniu piekarnika pozostawiłam jeszcze
żeberka na pewnien czas.Smacznego:)