Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Murzynek
Kawa z Zatoki Perskiej »
Składniki:1
udko z kurczaka ze skórą1 mały
portłuszcz do smażenia150 ml
sosu sojowego6 łyżek
cukru25 ml
wytrawnego białego wina lub sakePodzielić udko na 12 równych kawałków,
pora pokroić na ukośne plasterki. Namoczyć w zimnej wodzie drewniane szpadki do szaszłyków. Na każdą szpadkę nabijać na przemian
kurczaka i
pora. Składniki sosu wymieszać. Szaszłyki smażyć na tłuszczu, co jakiś czas polewając je sosem.Smacznego:)sobota, 16 kwietnia 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze